top of page

VISUELE BRANDING

De laatste jaren heeft er een online verschuiving plaatsgevonden, sinds Instagram zo populair is geworden kijken de meeste mensen niet alleen meer op een website om een merk of bedrijf te leren kennen maar gaan ze al gauw naar Instagram om een gevoel te krijgen bij wat een bedrijf doet.

 

Waarom?

 

Het is gemakkelijk, alles op 1 plek, het is visueel, mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld en ze kunnen in 1 oogopslag zien waar het bedrijf of merk over gaat. Consistente visuele branding is cruciaal voor het opbouwen van herkenning en vertrouwen. Door consistent te zijn - zoals het gebruik van vergelijkbare kleuren, stijlen en composities - kun je een sterke visuele identiteit opbouwen dat jouw merk versterkt. Mensen hebben over het algemeen het gevoel dat op social media het laatste nieuws te vinden is, vaak kunnen er kortingen of leuke acties eerder op Instagram gevonden worden dan op een website.

Het is dus belangrijker dan ooit dat je dat goed geregeld hebt en dat jouw klanten:

  • Jouw kunnen vinden.

  • Dat je up to date bent.

  • Dat het er goed uitziet.

Uiteraard is de uitstraling van je gehele merk belangrijk, ook je logo, je huisstijl, je website en natuurlijk je andere social media kanalen. Dit noemen we dus jouw visuele branding, een eigen identiteit waar jouw klanten, je bedrijf of merk aan kunnen herkennen, jouw handtekening, zoals jij het wilt, het zit waarschijnlijk al helemaal in je hoofd...

En dan zijn wij er om je te helpen het ook daadwerkelijk te realiseren, wij kijken naar jou als persoon, naar je business, naar wat jij mooi vind en gaan dan samen aan de slag om jouw branding visueel te maken. Wellicht heb je jouw website klaar, je logo en zelfs je huisstijl is prima, maar heb je moeite met de juiste beelden. Ook voor een compleet traject kunnen wij je helpen.

Wie wij zijn.

Wij zijn Marleen Bos (fotograaf) en Cheryl Zomerdijk (allround stylist & vormgever). Toen Cheryl nog op de Academie Artemis zat kwamen we er al gauw achter dat we goed konden samenwerken, doordat we een aantal shoots samen deden voor de academie. Nadat Cheryl Cum Laude afstudeerde zijn we samen gaan zitten en is M&C Creative Duo geboren.

Wat doet M&C creative duo?

  • Fotografie / beeldbank opbouwen (met vooropgesteld plan)

  • Een moodboard voor jouw visuele branding creëren

  • Eventueel ontwerp en opbouw van jouw Instagram feed

  • Ontwerp van huisstijl, logo, kaartjes etc.

Wat kost het?

  • 3 uur fotografie, inclusief styling en 20 HR beelden € 895,00 (excl. btw)

  • 2 x 3 uur fotografie, inclusief styling en 30 HR beelden € 1.495,00 (excl. btw)

Kan ik je ook inhuren voor bedrijfsfotografie zonder stylist?

Ja, dat kan ook. Ik doe ook shoots zonder Cheryl.

 

De foto's die je hierboven ziet, zijn een mix van opdrachten met en zonder stylist.

Ik ben te boeken vanaf € 495,00 (excl. btw) per dagdeel, exclusief stylist, incl. beeld bewerking en 16 HR beelden.

Of € 595,00 (excl. btw), incl. 20 HR beelden.

Neem contact op voor een passende offerte.

​​

PERSONAL BRANDING

Personal branding is de kunst van het presenteren van jezelf aan de wereld. Het gaat verder dan alleen je vaardigheden en ervaring - het draait om het definiëren van je unieke identiteit en het doelbewust communiceren van deze identiteit aan anderen. Het is als het bouwen van een merk, maar dan voor jezelf.

 

Waarom?

Een sterk personal brand kan je helpen opvallen in een competitieve wereld. Het stelt je in staat om jezelf te positioneren als een expert in je vakgebied, waardoor anderen jou als een autoriteit gaan zien. Door consistent te zijn in je boodschap en uitstraling, bouw je geloofwaardigheid en vertrouwen op bij je publiek.

Het begint allemaal met zelfbewustzijn - een diepgaand begrip van wie je bent, wat je drijft en wat je uniek maakt. Van daaruit kun je je personal brand vormgeven door je kernwaarden, passies en doelen te integreren in alles wat je doet, van je online aanwezigheid tot je persoonlijke interacties.


Maar personal branding gaat niet alleen over zelfpromotie. Het gaat er ook om waarde toe te voegen aan anderen, door kennis te delen, relaties op te bouwen en anderen te inspireren. Door authentiek te blijven en consistent te zijn met je waarden, kun je een duurzaam en impactvol personal brand creëren dat niet alleen je carrière, maar ook je leven verrijkt.

Goede beelden

Fotografie speelt een essentiële rol in personal branding omdat het een krachtig middel is om je verhaal te vertellen en een blijvende indruk achter te laten. Hier zijn een paar redenen waarom fotografie belangrijk is voor je personal branding:
 

Eerste indruk

 

Mensen vormen binnen enkele seconden een eerste indruk. Een professionele foto die je persoonlijkheid, stijl en professionaliteit weerspiegelt, kan een positieve eerste indruk achterlaten en nieuwsgierigheid wekken naar wie je bent en wat je te bieden hebt.


Authenticiteit

Foto's kunnen je helpen om je authentieke zelf te laten zien. Door te kiezen voor foto's die jou in verschillende situaties laten zien, kun je een completer beeld van jezelf presenteren, wat geloofwaardigheid en vertrouwen opbouwt bij je publiek.

Versterken van je verhaal

Elke foto vertelt een verhaal. Door zorgvuldig de beelden te selecteren die overeenkomen met je waarden, passies en doelen, kun je je verhaal versterken en een connectie creëren met je publiek.

Professionele uitstraling

Een professionele fotoshoot zorgt voor een professionele uitstraling. Dit kan belangrijk zijn, vooral in een zakelijke omgeving waar een professionele uitstraling geloofwaardigheid en vertrouwen kan opbouwen bij potentiële klanten, werkgevers of samenwerkingspartners.

Consistentie

 

Consistente visuele branding is cruciaal voor het opbouwen van herkenning en vertrouwen. Door consistent te zijn in je fotografie - zoals het gebruik van vergelijkbare kleuren, stijlen en composities - kun je een sterke visuele identiteit opbouwen die je personal brand versterkt.

Kortom, fotografie is een krachtig instrument om je personal brand te versterken en te communiceren wie je bent, wat je doet en waar je voor staat. Het kan helpen om een blijvende indruk achter te laten en anderen te inspireren om met jou in contact te komen.

Een Personal Branding shoot is al te boeken vanaf  € 495,00 per dagdeel (2 uur), exclusief stylist, incl. beeld bewerking en 16 HR beelden. Wil jij meer foto's of juist een kortere shoot, dan kan, ik maak graag een offerte op maat.

bottom of page