top of page
Logo_Connectedbynature_grey.png

Publicaties

13 februari 2024

---------------------------------------------------------------

De eerste winkels nemen Connected by nature op in hun winkel

2 november 2023

Na een weekend vol lieve berichtjes en enthousiaste feedback over het boek en de boek launch van afgelopen vrijdag ben ik deze week langs geweest bij een aantal winkels waar ik een bijzonder lijntje mee heb. Zij hebben allemaal het boek opgenomen in hun winkel en daar ben ik natuurlijk heel blij mee!

De winkels waar ik het over heb zijn o.a. Sondag in Limmen, Servicekoers in Heiloo, Boekhandel Laan in Castricum en natuurlijk Cameraland in Alkmaar. Verder is het boek in ongeveer elke online winkel te verkrijgen, maar het is natuurlijk het leukst om lokaal te shoppen!

---------------------------------------------------------------

Boek presentatie / Lezingen

24 oktober 2023

Aanstaande vrijdag 27 oktober is het zover dan wordt mijn boek gelanceerd!

De boek presentatie vindt plaats bij Strandpaviljoen Deining om 17.00 is de inloop en om 17.30 beginnen we. Wil je daar bij zijn, het kan nog bestel nog voor vrijdag je boek en je krijgt automatisch een uitnodiging.

Lees hier hoe het was

 

Andere data:

 

  • Op 11 - 12 november 2023 ben ik aanwezig op het Nature Talks festival, in de Reehorst in Ede, zie ik je daar?

  • 16 november 2023 spreek ik op de Bourgondische avond van de LOV waar ik op een "College Tour" achtige manier wordt geïnterviewd, uiteraard is daar ook de mogelijkheid om boeken te kopen.

Wil je mij boeken voor een lezing? Dat kan, neem contact op voor de mogelijkheden.

---------------------------------------------------------------

Jim Brandenburg schrijft het voorwoord!

 

25 juli 2023


Met een dankbaar en trots hart kan ik aankondigen dat Jim Brandenburg het voorwoord heeft geschreven voor Connected by nature.

Ik zal jullie wat meer vertellen over mijn connectie met Jim en waarom ik Jim heb gevraagd om het voorwoord te schrijven.

Nadat ik in 2008 de diagnose endometriose kreeg en ik met spoed geopereerd moest worden stond m’n leven begrijpelijk op z’n kop. Er werd een cyste van een liter verwijderd. Kinderen krijgen was niet meer mogelijk via de natuurlijk weg en zo veranderde in 1 klap mijn toekomstbeeld. Het leven verzocht me om letterlijk na te denken over “het leven”.

Het schenken van leven.

Ik besloot in een soort overgave het lot te accepteren, de natuur heeft dit voor mij bepaald en ik accepteerde het. Na een periode van herstellen, zowel fysiek als emotioneel probeerde ik m’n leven opnieuw te ijken. De nieuwe situatie had me namelijk ook een flinke hoeveelheid vrijheid geschonken waar ik me wonderlijk genoeg dankbaar voor kon voelen.

In de zomer van 2010 ontdekte ik een advertentie in E&V magazine.

Er werd een reis aangeboden naar Ravenwood, het landgoed van National Geographic fotograaf Jim Brandenburg. Op dat moment was fotografie vooral een hobby, maar iets in mij zei dat ik deze workshop moest gaan doen. Het was zwaar genoeg geweest de afgelopen maanden en ik had wel zin in een avontuur. Ik kwam er al gauw achter dat ik vergeleken met de rest een lichtgewicht was als het ging om fotografie ervaring. Ik besloot dat ik daardoor juist kon leren en had zeker niets te bewijzen.

Daar ging ik dan, ik had er zin in!
Ik had mijn (instap) Canon camera en 2 lenzen thuisgelaten want,
op deze masterclass, werd mij verteld, werd alles gesponsord door Nikon en zo kon ik alle Nikon apparatuur uitproberen, heel fijn, want zo leer je ook wat wel en niet bij je past.

In Minnesota aangekomen werden we verrast met een prachtige Indian summer.

De gehele natuur verleidde ons met haar allermooiste (herfst)kleuren, haar laatste spektakel voordat ze in ruste ging.

Het was genieten, ik kan wel zeggen dat het 1 van de mooiste reizen was die ik ooit gemaakt heb. Er werden mooie vriendschappen gemaakt, we spotte dieren die we nooit eerder spotte en ik zag natuur zoals ik die nog nooit had gezien.
Jim & Judy stelde hun prachtige huis open alsof we oude vrienden waren.

Er liepen wolven over het landgoed, vlak nadat wij er hadden gelopen (Jim legde het vast met een beweging camera) en ik kwam er daar achter dat ik een talent heb voor fotografie.

Al die jaren hielden we contact, op en af.

Uiteraard was er maar 1 persoon die het voorwoord kon schrijven voor dit boek. Ji
m natuurlijk. Maar ik had niet direct verwacht dat het ook zou lukken, zeker niet nadat ik in maart het bericht zag dat Jim een Life Time achievement award ontving van de National Geographic Society.

Ik vertelde hem dat ik geduld had.

Hij vertelde me dat hij tijd nodig had.

Maar na een paar maanden is het zover.

Vorige week vond ik de tekst in mijn mailbox!

Blij, dankbaar en ontroerd ontving ik het.Nog even geduld dan kunnen jullie het ook lezen.

---------------------------------------------------------------

 

Natuurfluencers gezocht!

 

22 juni 2023


Vorige week heb ik uitgezocht hoe je een affiliate link maakt voor de verkoop van Connected by nature. "Affiliate link, wat is dat?" hoor ik je denken.

Een affiliate link is een link (naar mijn website) die jij kunt delen op je socials, whatsapp of mail en waarmee je geld kunt verdienen. Zodra iemand een boek koopt via jouw link, dan krijg je 8% van de verkoop, daarmee steun je tevens de natuur.

Ik maakte de link voor een goede vriend die een mooi natuurfotografie platform heeft, hij zei; "waarom maak je de link nu niet alvast, dat is toch veel handiger dan weet je tenminste vooraf hoeveel boeken je kunt laten drukken. Die affiliate kun je nu toch in laten gaan?" Ik vond het een briljant idee. De volgende dag was het gelukt en hebben we het samen getest. Het werkte.

Ik vond het stoer van mezelf dat ik dit voor elkaar had gekregen en was dankbaar voor de tip. Weer wat geleerd!

Wil jij ook een link delen en 8% commissie verdienen? Dat kan. Dat doe je zo:

 

  • Schrijf je in op mijn website als member.

  • Dan vind je rechts onderin op de pagina een button, daar klik je op.

  • Daar is de link om te gebruiken.

  • Copy, Paste en klaar.

Simpeler kan het niet!


Vorige week zat ik met de drukker en verwachtte verschijningsdatum is, als alles goed gaat, half oktober. En ik mag binnenkort langs bij de eekhoorn opvang, daar heb ik heel veel zin in! De bedoeling is dat zij 1 van de goede doelen gaan worden die ik ga steunen met de opbrengst van Connected by nature. Dat zou fantastisch zijn! Ik hou jullie op de hoogte uiteraard.

---------------------------------------------------------------

Waarom Pre-orders nodig zijn

22 juni 2023

Allereerst wil ik jullie heel erg bedanken voor het pre-orderen van mijn boek, mocht je dat gedaan hebben. Door jullie steun kan ik nu verder gaan met het productieproces. Uiteraard moet ik nog heel veel boeken verkopen wil ik uit de kosten komen, maar jouw bestelling betekend heel erg veel voor mij, dus dank daarvoor! Sommige van jullie kochten zelfs meer dan 1 boek, dank, dank, dank!


Het drukken staat nog steeds gepland aan het einde van de zomer/begin van het najaar. Ik ben in gesprek met een drukker en die ga ik binnenkort face to face ontmoeten om alles door te spreken. In de tussen tijd heb ik bij een hele handige Amsterdamse boekbinder alvast 2 dummy’s laten drukken om te kijken hoe het eruit komt te zien en wat ik nog wil veranderen. Dat werkt heel fijn. Ook kan ik zo mensen alvast wat laten zien en een gevoel krijgen bij hoe het ontvangen wordt.

Ondertussen wacht ik ook nog op het voorwoord van een speciaal iemand, deze persoon heeft het heel druk dus ik hoop dat het allemaal gaat lukken.

Zo net heb ik een goede vriend uit de US de Engelse tekst gestuurd om feedback te geven, zo kan ik er zeker van zijn dat de vertaling OK is. Het boek is namelijk tweetalig omdat ik het graag toegankelijk wil maken voor zoveel mogelijk mensen.

Ik geef het boek zelf uit, maar sluit me wel aan bij De Vrije Uitgevers, zo heb ik altijd advies en kennis achter de hand. Zij helpen me ook met de gecompliceerde administratie m.b.t. het Centraal Boekhuis en de kortingen die de boekhandels willen. Wist je dat de boekhandel
s 42% korting krijgen en dat Bol.com zelfs nog meer korting bedingt... Je begrijpt dat pre orders mega belangrijk zijn, om überhaupt een boek uit te kunnen geven. Door een pre-order gaan de opbrengsten niet naar de tussenpartijen maar direct naar de makers die veel kosten maken om bijvoorbeeld het boek te drukken.

Verder ben ik nog op zoek naar bedrijven, dit boek leent zich natuurlijk perfect als kerstgeschenk. Mocht je een idee hebben of zelf een bedrijf hebben, stuur me een kort bericht, dan kom ik een kopje koffie drinken en neem ik het boek mee.

---------------------------------------------------------------

Mijn boek Connected is nu te bestellen als pre-order

23 april 2023

Iedereen heeft een droom...

Die van mij is de wereld een beetje beter achterlaten, mensen laten zien in wat voor prachtige wereld we leven, inspireren en aanraken met beeld. Het hart openen met behulp van de natuur.

Ik hoop ze bewuster te maken van de wereld om hen heen en wellicht zelfs een beetje verliefd te laten worden op diezelfde wereld. Een wereld die danst en zingt, maar ook stil kan zijn, die verbindt en er gewoon is... Altijd. Een wereld waarvan we los zijn geraakt, zoekende naar een volgende afleiding...

Ik omschrijf mezelf niet per se als intensieve natuurfotograaf, maar vaak ben ik er.

Meestal op zoek naar ontspanning, vrijheid, het avontuur of een onverwachte ontmoeting, je weet nooit echt wat er komt. Ik hou van dat mysterieuze.

In die momenten ontvouwden zich de mooiste en soms ontroerendste gebeurtenissen. Bij veel van die momenten was mijn camera niet aanwezig, maar de keren dat het wel zo was legde ik ze vast. Na 13 jaar van momenten in de natuur en de lessen die ik daar leerde, is het tijd om ze te delen.


En dus is vanaf vandaag mijn eerste fotoboek Connected by nature bestelbaar als pre-order via de shop!

Meer informatie over mijn boek vind je HIER

Jim Brandenburg
bottom of page