top of page
IMG_5193.jpg

Een stukje paradijs in de Sloveense Wildernis

Een nieuw avontuur wacht op ons

Het begon allemaal met een visie - een droom om een afgelegen huisje te vinden, omringd door de rust van de natuur en dat tot leven brengen met onze eigen handen. Na maanden van zoeken en verkennen vonden we uiteindelijk een stuk grond met een oud vervallen huisje erop.

 

Toen we begin januari naar Slovenië afreisde om het perceel met eigen ogen te bekijken, ontdekte we dat het huisje langer verlaten was dan we aanvankelijk dachten. Helemaal verscholen tussen de beboste heuvels van het Sloveense landschap, via een bospaadje dat glom van de herfstbladeren doemde er een realistisch beeld op van wat we tot nu toe alleen op een foto hadden gezien. Maar het huisje, een bescheiden bouwval, straalde toch potentie uit te midden van de ruige schoonheid van zijn omgeving.


Een dag later reisde we, via een slingerweg door de bossen, nogmaals de berg op naar het huisje. Hey grappig, een eekhoorn op de weg, op precies dezelfde plek als de dag ervoor!


Met een frisse 2e blik werd de ligging, potentie en locatie nog duidelijker. Daar midden in de winter, trok de sluier van nat gras, kale bomen en vieze muren op en maakte plaats voor een nieuw beeld. Een zoemende bloementuin, hout op muren, dieren op het land en heel veel vogels.

“Kijk en dan komt hier een kleine Zen-Den en daar de moestuin en misschien kunnen de koeien van de buren het gras bijhouden, ik wil sowieso bijen houden hier.” Hoorden we onszelf zeggen.

Maar daarna ook: “Oei, ik zie dat er geen elektriciteit is, compleet afgesloten. Hmmm, we moeten ook uitzoeken hoe dat zit met water en kijk hier woont een diertje, ik zie overal keutels (iemand had jaren geleden een rieten dak op het huisje gezet maar nooit helemaal dicht gemaakt aan de gevelkant)


Stof tot nadenken, als iets goed is dan blijft het wel hangen, dus terug naar Nederland, laten bezinken en vooral heel realistisch zijn…


Maar de droom begon alleen maar meer te leven en we kennen allemaal de kracht van een droom, als deze sterk genoeg is manifesteert het. Goed contact met een aankoopmakelaar en architect in Slovenië maakte het allemaal nog realistischer. Onduidelijkheden werden opgehelderd, tot het punt dat we een bod konden doen, het enige bod. En nu is het van ons. Een plek waar we kunnen vertragen en ons kunnen verbinden met de essentie van het bestaan.

Letterlijk Connected by nature.
 

bottom of page