Marleen Bos Fotografie

donderdag 19 januari 2017

Winter wonderland

Ja, eindelijk weer fotogeniek weer en dus tijd om eropuit te gaan! Gister ben ik bij mij in de buurt de duinen in gegaan om weer even als vanouds ongecompliceerd natuur te fotograferen. Genieten was het!

Ingezonden door: marleen

Het was gokken, want waar ga je heen als je s'ochtends wakker wordt en je ziet dat buiten alles wit is van de rijp? Ik ben richting het strand gereden en richting het open gedeelte van de duinen gelopen, daar waar het water is, want waar water is, daar zijn de kleine zwanen. De kleine zwaan overwintert hier, ze zijn van eind september tot eind maart in Nederland te zien. De wereldpopulatie wordt geschat op hooguit 15.000 vogels, waarvan er de laatste jaren maximaal 10.000 in Nederland overwinteren, vooral op graslanden en akkers. Kleine zwanen broeden op de arctische toendra's langs de Barentszzee en verder naar het oosten. Best een bijzondere vogel dus. Deze zwaan kun je herkennen aan zijn gele snavel.

En ja de kleine zwaan is best een beetje schuw en de mensen van de PWN niet, het was mooi weer en dus ook de boswachters waren op de been. Ze hebben helemaal gelijk hoor, want het is niet de bedoeling om van de paden te gaan, echter ik ben niet zo van de gebaande paden en al helemaal niet van het geijkte pad dus ik moest me inhouden. Dan maar even doorlopen naar mijn favoriete plek, het gebied waar de duinen overgaan in het strand, deze plek heb ik deze week bijna elke dag bezocht. De ene keer om hard te lopen (het is een goede training om een paar keer het duin op en af te gaan) de andere keer om onze honden uit te laten (en mezelf), maar gister was ik er voor de fotografie.

Zodra ik het strand naderde, werd het stiller en stiller, de zon verdween en ik zag mist optrekken vanuit het oosten, een fantastisch moment dat ik vanaf het duin perfect kon aanschouwen!

Ik denk dat ik het nog nooit zo mooi heb gezien, de natuur verandert continue, het weer verandert mee, de plek blijft hetzelfde maar hier verveelt het nooit, dit is "mijn" plekje.....