Marleen Bos Fotografie

woensdag 13 juli 2016

Lavendel oogst - Provence

Vorige week ben ik in Frankrijk in de Provence geweest bij de lavendel oogst van Young Living, een geweldige ervaring! Deze keer heb ik Frankrijk op een manier gezien zoals ik het me vroeger altijd voorstelde.... Authentiek, romantisch en paars ;)

Ingezonden door: marleen

Sinds een tijdje gebruik en werk ik met de oliën van Young Living en vorige week had ik de mazzel door Young Living uitgenodigd te worden op een reis naar Apt in de Provence.

Een uur rijden vanaf Marseille stond ons hotel in een prachtige omgeving met bergen, lavendel velden en historische stadjes en dorpjes! Het weer was fantastisch en de lavendel bloeide rijkelijk. Deze reis was in z'n geheel georganiseerd door YL om te laten zien hoe lavendel olie nou eigenlijk tot stand komt. Van seed to seal. Van het planten tot aan het oogsten en distilleren. Wat me op viel was het feit dat ze echt respect hebben voor de omgeving waar de lavendel groeit, zo werd de oogst op zo'n manier gedaan dat bijen niet gedood worden, de lavendel werd rustig met een trekker geknipt en wilde lavendel wordt met de hand geplukt in de natuur en de bergen.

Veel lieve en leuke mensen ontmoet en heb van dichtbij kunnen zien wat voor bedrijf Young Living is en wat voor geweldige mensen er werken! Voel me wederom bevoorrecht dat ik hier vorige week bij mocht zijn en ik hoop dat ik dit vaker mee mag maken!