Marleen Bos Fotografie

donderdag 05 november 2015

Exploring Barbados

Momenteel verblijf ik 2 weken op Barbados, een prachtig eiland, fotografisch ook erg mooi! Met haar diversiteit aan kusten, het groene binnenland en de mooie mensen kijk ik m'n ogen uit.....

Ingezonden door: marleen

Barbados..... Nog maar 1,5 dag en dan zit ik alweer in het vliegtuig terug naar huis... Ik ben maar even naar buiten gelopen om alvast langzamerhand heel bewust afscheid te nemen van dit fantastische eiland. Waar ik de eerste nacht gek werd van alle nachtelijke geluidjes voelt het nu bekend, de zachte wind, het ruisen van de oceaan aan de oostelijke kant van het eiland. Het appartementencomplex is stil, ondanks de vele surfers die hier verblijven vanwege de Soup Bowl competities in Bathseba. Morgen weer een dag en zij moeten presteren, wij kunnen nog fijn een mooie dag genieten van hun talenten.

Wij verblijven aan de oostkust waar het ruig en groen is. De kust is bezaaid met rotsen en de golven zijn hoog, hier kun je niet zwemmen, maar de overweldigende natuur compenseert dat. Ik kijk ervan op hoe groen het hier is, wij hebben voor Barbados begrippen veel regen gezien, wat er voor heeft gezorgd dat we veel van de omgeving hebben gezien, in plaats van op het strand of bij het zwembad zaten we nu in de auto en hebben we aardig wat kilometers gemaakt!

Van de oostkust, naar de prachtige westkust met haar mooie blauwe baaitjes, schildpadden, relaxte strandjes en goede restaurants. Naar het noorden met haar kliffen en het zuiden waar we niet veel zijn geweest, maar waar we wel Crane beach hebben bezocht. Dat zou 1 van de mooiste stranden van de wereld zijn, echter dat was het voor ons niet. Zeewier en bewolking maakten het er niet mooier op. Wat ik het mooiste vind aan dit eiland is haar diversiteit en haar inwoners.

Nooit heb ik een volk ontmoet dat van nature zo open, behulpzaam en vriendelijk is als de mensen op Barbados. Ze houden van een feestje maar hebben voor iedereen tijd, ze houden van mensen en het maakt niet uit wat je achtergrond is. Ze maken een praatje, een grapje en nemen de tijd voor je. Iedereen wijst je de weg en als je een keer een afslag verkeerd neemt rijdt er iemand achter je aan om je dat vriendelijk te vertellen, ze rijden zelfs een stuk voor je uit om te zorgen dat je weer op de juiste weg bent. Als er getoeterd wordt is dat op een vriendelijke manier en voor vrouwen die alleen reizen is Barbados een aanrader. De mensen zijn niet opdringerig, uiteraard willen ze je soms iets verkopen, maar ze respecteren een duidelijke nee en maken een vriendelijk praatje met je.

Ja, Barbados heeft mijn hart gestolen, het eiland is een reflectie van haar bevolking en ik zou graag nog eens terug komen om dit vast te leggen in beeld, mensen portretteren in hun natuurlijke omgeving, Barbados door de ogen van haar mooie Bajans. Een wens om vast te houden en uit te voeren ;)